Stipendije


Stipendije za osnovne studije prestižnog New York Univerziteta u Abu Dabiju, UAE

New York University Abu Dhabi (NYUAD) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata objavljuje konkurs za upis na osnovne studije studenata iz cijelog svijeta, sa ciljem obrazovanja sljedeće generacije lidera. Ova institucija je dio globalne akademske mreže Univerziteta New York, osnovanog 1831. godine. U ponudi je sveobuhvatan program studija umjetnosti, društvenih, humanističkih i tehničkih nauka, koji se zasniva na liberalnom konceptu. Studenti će imati priliku da se sretnu sa šefovima država, dobitnicima Tony Awards i Nobelove nagrade i vodećim biznismenima.

NYUAD nudi povoljan ambijent gdje je studentima omogućen pristup resursima NY Univerziteta iz cijelog svijeta. Program uključuje priliku za studiranje do dva semestra na nekoj od ostalih lokacija NY Univerziteta, kao i kurseve tokom termina u januaru koji se takođe mogu provesti u inostranstvu. Za smještaj studenata predviđen je kampus na Saadiyat ostrvu, izgrađen 2014. godine, za čiji je dizajn zadužen svjetski priznati arhitekta Rafael Viñoly.

Na sajtu http://nyuad.nyu.edu/en/ se mogu naći sve informacije o online načinu prijavljivanja za upis na studije koje počinju u septembru 2016. godine.

Rokovi za prijave za upis:

Rana odluka I:       1. novembar 2015.

Rana odluka II:      1. januar 2016.

Regularna odluka:  1. januar 2016.

 

Studenti koji su podnijeli prijavu i koji bi voljeli da dobiju finansijsku podršku u NYUAD moraju ispuniti Common Application, a zatim podnijeti CSS/Financial Aid PROFILE application (i Noncustodial PROFILE, ako je primjenljivo) u organizaciji univerzitetskog borda. NYUAD prihvata prijave za finansijsku podršku od strane svih studenata, bez obzira na državljanstvo.

Rokovi za prijave za finansijsku podršku:

Rana odluka I:       15. novembar 2015.

Rana odluka II:      15. januar 2016.

Regularna odluka:  15. februar 2016.

 

Finansijska podrška NYUAD-a se primjenjuje na školarinu, obavezne članarine, putovanja u inostranstvo radi studija uključenih u akademski program, smještaj i ishranu, zdravstveno osiguranje, lične troškove, knjige i mnoge aktivnosti života u kampusu. Može takođe uključiti do dvije povratne karte do i od mjesta stalnog boravka i NYUAD-a svake godine.

Kontakt za pitanja

NYU Abu Dhabi Office of Financial Support

 

telefon: +1 212-998-4488                                                email: nyuad.financial.support@nyu.edu