Novosti


Ljetnja skola u Austriji

 ... detaljnije

Obuka za Buddy network
 ... detaljnije

ECAPITAL CULTURE Jadranska Start-up škola
 ... detaljnije

Internacionalna ljetnja škola u Krakovu
 ... detaljnije

Ljetnja škola u Varšavi
 ... detaljnije

Basileus razmjena akademskog osoblja
 ... detaljnije

Otvoren konkurs za Sunbeam
 ... detaljnije

Konsultacije povodom programa mobilnosti
 ... detaljnije

Odrzan Info dan o Erasmus Mundus stipendijama

 

Juče je u Rektoratu Univerziteta Crne Gore održan informativni dan o stipendijama koje se studentima, nastavnicima i administrativnom osoblju nude u okviru programa Erasmus Mundus za studijsku 2015/16.godinu. Ove godine, Univerzitet Crne Gore učestvuje u tri nova projekta mobilnosti. Projekti Sigma Agile, Sunbeam i Greentech omogućavaju studentima da dio svojih studija provedu na nekom od univerziteta zemalja Evropske unije, ili da  kompletne master ili doktorske studije završe na nekom od tih univerziteta.

 ... detaljnije

Info dan o Erasmus Mundus stipendijama

Obavjestavamo sve zaintersovane studente, nastavno i  administrativno osoblje da je otvoren konkurs za Erasmus Mundus stipendije u okviru projekta Sigma Agile. Detaljne informacije o projektu mogu se naci na sajtu http://portal.uw.edu.pl/en_GB/web/sigma/

 ... detaljnije

Info dan posvecen studiranju u Francuskoj
 ... detaljnije

DAAD obavjestenje
 ... detaljnije

Prezentacija Global UGRAD stipendija
 ... detaljnije
08.10.2014.
Prezentacije njemackih stipendija

 

 

 ... detaljnije

Prezentacija DAAD, IPS i dr Zoran Djindjic stipendija
 ... detaljnije

Prezentacija o programima mobilnosti, EU Info centar

Dana 24.septembra u organizaciji Eu Info centra predstavnici Delegacije EU u Crnoj Gori, Ministarstva prosvjete i Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore predstavili su nove programe razmjene u okviru Erasmus+ programa. Predstavljena su tri nova projekta za mobilnost, najavljeni konkursi koji će početkom novembra biti otvoreni u okviru tih projekata, a predstavljene su i procedure i uslovi prijave.

Takođe, studenti su bili u prilici da čuju iskustva kolega koji su ranijih godina bili ili koji su trenutno na razmjeni na stranim univerzitetima. Svoja iskustva predstavili su i strani studenti koji borave na razmjeni na Univerzitetu Crne Gore.

Prezentaciju o programima mobilnosti, koja se održala 24.09.2014. u EU Info centru, možete naći ovdje. 

 

 

 

 

 ... detaljnije

ERASMUS+ tematska nedelja: EU Info Centre

U periodu od 22. do 25. septembra EU Info Centar organizuje tematsku nedelju posvećenu Erasmus+ programu.

Događaji su dominatno posvećeni studentima i informisanju kako doći do stipendije, ali i novoj sportskoj komponenti Erasmus programa.

Nadamo se da ste zainteresovani za teme koju će biti prezentovane:

- 22.09. u 20.30h  - ponedjeljak - Koncert (Tweet up) - na kom će na zabavan način biti promovisan generalno Erasmus + program i sve njegove komponente.

24.09. u 11.00h  - srijeda - Predstavnici Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore predstaviće nove programe razmjene i upoznati studente sa procedurama prijave.

Studenti će takodje biti u prilici da čuju iskustva svojih kolega koji su bili ili su u sada na razmjeni preko Erasmus-a.

25.09 u 11.00h - četvrtak - predstavljanje sportske komponente svim sportskim udruženjima

 Brošuru sa osnovnim informacijama možete pronaći ovdje.

Čekamo vas u EU Info Centre-u (nova zgrada Zetagradnje kod stadiona Budućnosti).

 

 

 ... detaljnije

Programi mobilnosti - najava konkursa

Ove godine Univerzitet Crne Gore uključen je kao partner u tri projekta mobilnosti za region Zapadnog Balkana koji se realizuju u okviru Erasmus Mundus programa (Akcija 2). Učešće UCG u projektima omogućava našim studentima, kao i studentima privatnih univerziteta u Crnoj Gori da se prijave za stipendije za razmjenu  u trajanju od 1 ili 2 semestra tokom sljedece akademske godine na partnerskim univerzitetima iz EU. Pored toga, obezbijeđen je jedan broj stipendija za komplet magistarske ili doktorske studije na EU univerzitetima za studente koji su završili osnovne ili magistarske studije na nekom od univerziteta Zapadnog Balkana.

 ... detaljnije

Elektrotehnički fakultet dobio GEPSUS Centar

Na Elektrotehničkom Fakultetu, 03.07.2014. godine, otvoren je GEPSUS Centar koji je nastao kao rezultat NATO projekta u okviru programa „Nauka za mir i bezbjednost“. Centar je opremljem savremenom opremom za modeliranje, simulaciju i vizuelizaciju elementarnih i čovjekom izazvanih katastrofa sa akcentom na vazdušne zagadjivače. Istraživački tim sa ETFa, predvodjen Prof. dr Radovanom Stojanovićem za potrebe GEPSUS projekta je razvio: Softver za modeliranje, simulaciju i vizualizaciju nekontrolisane emisije gasnih zagadjivača u desktop, web i PDA verzijama, uključujući statičke i dinamičke procese te prosti i složeni teren; prenosne stanice za mjerenje meteo-hemijskih parametara za nadziranje kritičnih objekata nekontrolisane emisije; hardver za podršku rada softvera i stanica; elektronske emulatore za potrebe obuke; odgovarajuće priručnike i edukacioni materijal. Tu su i rešenja ostalih partnera. Centar je otvorila Prof. dr Milica Pejanović Djurišić, a pored predstavnika Ministarstva nauke, pomoćnika, Mr Darka Petrušića i predstavnika konzorcijuma Mr Dorona Elhananija iz Izraela, prisutnima se obratio i prodekan za naučno istraživački rad ETFa Doc. Dr Milutin Radonjić.

 ... detaljnije

Kurs turskog jezika u Turskoj
 ... detaljnije