Dogadjaji


Info dan o programima mobilnosti

 ... detaljnije

Izlet sa inostranim studentima
 ... detaljnije

Welcome day za strane studente
 ... detaljnije

PREDSTAVLJENE MOGUĆNOSTI STUDIRANJA I STAŽIRANJA U NJEMAČKOJ
 ... detaljnije

PREZENTACIJA STIPENDIJA NJEMAČKE AKADEMSKE RAZMJENE (DAAD) ZA 2015/16.GODINU
 ... detaljnije

Prezentacija studentskih viza
 ... detaljnije

Radionica na temu naučno-istraživačkih aktivnosti
 ... detaljnije

Međunarodni mediteranski festival mladih
 ... detaljnije

Erasmus + radna sesija
 ... detaljnije

Prezentacija Green-Tech programa stipendija
 ... detaljnije

Prezentacija stipendija Njemačke akademske razmjene

 Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže 08. oktobra 2014. na prezentaciji stipendija za boravke u Njemačkoj. Na događaju će biti riječi o:

 • DAAD Stipendije
 • IPS stipendije (koje dodjeljuje Bundestag)
 • Stipendije dr Zoran Đinđić

 Mjesto održavanja je Rektorat UCG - sala u prizemlju. Početak prezentacije je 12:00.

Više informacija možete naći ovdje

 ... detaljnije

Prezentacija stipendija za master i doktorske studije u Turskoj

Prezentacija stipendija za master i doktorske studije u Turskoj održaće se 25.marta u 11 časova, u prostorijama Rektorata Crne Gore.

Pozivamo hiljade uspješnih studenta iz cijelog svijeta da u okviru velikih mogućnosti koje pruža stipendija nastave svoje postdiplomske i dokotorske studije na najboljim univerzitetima u Turskoj.  

U Turskoj, po svim svjetskim standardima možete studirati političke nauke, međunarodne odnose, pravo, inžinjerstvo, islamske nauke, poljoprivredu, ekonomiju, novinarstvo, istoriju, sociologiju, arhitekturu, književnost i još mnogo drugih smjerova.

Više informacija možete dobiti na adresi www.turkiyeburslari.gov.tr

 

 

Zadnji rok za prijavu je 31.03.2014

Uslovi prijavljivanja

Mogu se prijaviti kandidati koji su završili fakultet ili studenti koji su na posljednjoj godini studija (Bachelor).

Stipendija obuhvata:

-Mjesečnu novčanu naknadu

-Zdravstveno osiguranje

-Smještaj u domu

-Učenje turskog jezika

-Putne troškove (prvi odlazak za Tursku i povratak u matičnu državu nakon diplomiranja)

 

 

Prijave:

 

Prijave se vrše elektronskim putem www.turkiyeburslari.gov.tr i www.trscholarships.org . Kandidati koju budu aplicirali putem interneta prvo moraju da se registruju. Nakon registracije kandidati mogu otvoriti stranicu predvidjenu za apliciranje i popuniti potrebna polja.

 

 

 ... detaljnije

Medjunarodna ljetnja skola Seggau 2014, Austrija

Univerzitet u Gracu (KARL-FRANZES-UNIVERSITAT GRAZ) organizuje medjunarodnu ljetnju skolu pod nazivom Transformacija i promjena: Evropa i izvan.

Skola ce se odrzati od 29. juna do 12. jula,  u Seggau dvorcu  u Stajerskoj, vinskom regionu blizu granice sa Slovenijom.

Interdisciplinarna jutarnja predavanja obezbijedice kontekst za 6 specijalizovanih seminara-radionica u popodnevnim casovima. Akcenat ce biti stavljen na aspekte transformacionih procesa i demografskih promjena. Ranije skole okupljale su profesore i studente iz 35 razlicitih zemalja, sto doprinosi stvaranju stimulativnije i diversifikovanije medjunarodne ucionice.

Rok za prijavu je 28. februar 2014.

Bice dostupne razlicite seme stipendiranja.

Vise informacija mozete pronaci na web site-u :  http://international.uni-graz.at/en/gusegg/ .

 

 

 

 

 ... detaljnije

Kick Off Sastanak FP7 projekta eWall
 ... detaljnije

Početni sastanak FP7 projekta LEXNET

 Sastanak partnera povodom zvaničnog početka rada na projektu Low EMF Exposure Future Networks (LEXNET) održan je 7. i 8. novembra 2012. u Budvi. Riječ je o naučno-istraživačkom FP7  projektu finansiranom od strane Evropske Komisije  (FP7-ICT-2011-8 Objective ICT-2011.1.1: Future Networks), u kome je Univerzitet Crne Gore, odnosno Centar za Telekomunikacije Elektrotehničkog fakulteta, jedan od partnera.  Ukupan budžet projekta za tri godine iznosi 10.500.000,00 eura.

Projekat se odnosi na problematiku izloženosti elektromagnetnom zračenju koje potiče od telekomunikacionih mreža i uređaja. Cilj je definisanje tehnoloških rješenja kojima će se smanjiti nivo elektromagnetnih zračenja postojećih i budućih radio mreža, uz očuvanje kvaliteta servisa i usluga za krajnje korisnike. Predlozi rješenja će biti provjereni i verifikovani u okruženjima koja odgovaraju energetski efikasnim urbanim cjelinama, kako bi se stvorili uslovi za definisanje odgovarajućih standarda u ovoj izuzetno aktuelnoj oblasti.

Koordinator Projekta je France Telecom, a pored Centra za Telekomunikacije, učesnici su i: CEA-LETI Laboratorija - Francuska, Fujitsu Laboratories of Europe - UK, Swisscom - Švajcarska, Sagemcom - Francuska, TTI Norte -  Španija, SIRADEL - Francuska, SATIMO - Francuska, Interdisciplinarni institut za širokopojasne tehnologije - iMINDS - Belgija, Tehnološki institut Karlsruhe - Njemačka,  Univerzitet Cantabria - Španija, Univerzitet Surrey - UK, Telekom Srbija, Tehnički univerzitet Lisabon - Portugalija, Telecom ParisTech - Francuska i Politehnički univerzitet Bukurešt - Rumunija.

 ... detaljnije

Info dani u Rektoratu

 Ovim putem vas obavještavamo o Info danima koji će biti organizovani u periodu 1-3. novembar u zgradi Rektorata:

 • 1.novembar sa početkom u 11:00 h, TEMPUS kancelarija će organizovati prezentaciju za akademsko osoblje, za promovisanje mogućnosti učešća u programu Cjeloživotno učenje, u kome Crna Gora učestvuje po prvi put, kao i mogućnosti u okviru programa Žan Mone
 • 2.novembar sa početkom u 10:00h, za studente i akademsko osoblje, biće predstavljeni: 
 1. -programi razmjene sa EU – BASILEUS, JOINEUSEE i SIGMA (Kancelarija za medjunarodnu saradnju)
 2. -zajednicki master i programi doktorskih studija ERASMUS MUNDUS Action 1 (TEMPUS kancelarija)
 3. -UGRAD (nekadasnji FORECAST) – jednogodisnje stipendije za studente osnovnih studija, za studiranje u SAD (World Learning – organizacija zaduzena za program u Crnoj Gori i Srbiji)
 • 3.novembar sa početkom u 10:00h, za studente i akademsko osoblje, a u organizaciji Francuskog instituta u Crnoj Gori, biće predstavljene mogućnosti studiranja u Francuskoj, kao i saradnje našeg akademskog osoblja sa francuskim univerzitetima (očekuje se učešće predstavnika univerziteta u Francuskoj)

Nadamo se da ćete biti u mogućnosti da prisustvujete.

 ... detaljnije

Prezentacija filma o stipendijama

  Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da 18. aprila, sa početkom u 17:00h prisustvujete promociji filma o razmjeni studenata i stipendijama za boravak u EU, koji je radila TV Vijesti, u saradnji sa Delegacijom Evropske komisije u Crnoj Gori. 

Prezentacija će biti održana u Rektoratu Univerziteta. Prisutne će pozdraviti Prof. dr Predrag Miranović, rektor Univerziteta, kao i Nj. E. gospodin Leopold Maurer, šef Delegacije. Očekuje se i učešće diplomatskih predstavnika čije zemlje nude stipendije za građane i studente iz Crne Gore.

Pored prezentacije filma, prisutni će biti u mogućnosti i da dobiju odgovore na eventualna pitanja vezano za stipendije i razmjenu uopšte.

Očekujemo vas!!! 

 ... detaljnije

Info dani za IPA CBC konkurs sa Hrvatskom

 Obavještenje koje smo dobili od Zajedničkog tehničkog sekretarijata za IPA prekograničnog programa sa Hrvatskom:

S obzirom da je otvoren drugi konkurs za prijavljivanje predloga projekata IPA CBC Crna Gora-Hrvatska, Zajednički tehnički sekretarijat će održati niz Info sesija na kojima će biti predstavljen aktuelni konkurs, uputstvo za prijavljivače, logička matrica, formular prijave i budžeta.

Raspored Info dana je sljedeći:

 • Dubrovnik, Sveučilište, Ćira Carića 4, 15. decembra u 10:00
 • Ploče, Pučko otvoreno sveučilište, Gračka 2, 16. decembra u 10:00
 • Bar, Opština Bar, Bulevar revolucije 1, 19. decembra u 10:00
 • Tivat, Opština Tivat, Trg magnolija. 20. decembra u 10:00

 

 ... detaljnije

Info dani: Niksic, Cetinje, Kotor

 Info dani: JoinEUSEE, Erasmus Mundus Master/Doktorske studije i ostali programi razmjene

Gdje: Niksic, ponedeljak, 12. dec u 13:00
        Cetinje, srijeda, 14. dec u 14:00
        Kotor, utorak, 20. dec u 11:00
Ocekujemo vas!!!!!!!!! 
 ... detaljnije

DeLLCo: Monitoring posjeta

 

TEMPUS projekat DeLLCo - Razvoj koncepta cjeloživotnog učenja na Univerzitetu Crne Gore je polovinom oktobra ušao u drugu godinu realizacije. U toku je priprema nacrta strateškog plana za cjeloživotno učenje.

Vezano za dosadašnju realizaciju, 29. novembra je, kao dio redovnih aktivnosti, održan monitoring sastanak članova tima sa Univerziteta Crne Gore i socijalnih partnera sa gospođicom Antonelom Đorđo, službenikom Evropske komisije zaduženim za praćenje projekta, kao i gospođom Vanjom Drljević, TEMPUS koordinatorom u Crnoj Gori i Rankom Lazovićem, predstavnikom nacionalne TEMPUS kancelarije.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjim aktivnostima, kao i o planovima za drugu godinu realizacije. 

Sve detalje o projektu možete naći na: www.dellco.ac.me

 

 ... detaljnije