Konkursi


Buddy network

 ... detaljnije

Ljetnja škola ruskog jezika u Moskvi
 ... detaljnije

Konkurs eseja na temu ''Šta znam o Azerbejdžanu?''
 ... detaljnije

The Hubert H. Humphrey Fellowship Program
 ... detaljnije

Confucius Institute Deans-poziv

Univerzitet Crne Gore je u finalnim dogovorima u vezi sa osnivanjem Konfucije instituta, gdje ce se realizovati aktivnosti u vezi sa poducavanjem kineskog jezika, kulturno-obrazovnim razmjenama i dešavanjima, a u cilju jacanja saradnje i razvoja prijateljskih odnosa izmedju NR Kine i Crne Gore. Kancelarija Instituta ce se nalaziti u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Upravljanje Institutom, pored Borda direktora, bice povjereno direktoru. Neki od kriterijuma koje direktor Konfucije instituta mora ispunjavati su sledeći:

-          Zainteresovanost i zelja da se radi na promovisanju prijateljskih odnosa NR Kine i Crne Gore

-          Stečeno najmanje visoko obrazovanje, kao i da je zaposlen na Univerzitetu Crne Gore

-          Iskustvo u izvodjenju nastave i administrativnim poslovima

-          Da bude inovativnog duha, u stanju da privuče širu zajednicu za aktivnosti koje se budu organizovale, komunicira sa medijima

-          Poznavanje kineskog jezika je pozeljno, ali nije neophodno

Ukoliko ste zainteresovani za rukovodjenje Institutom i smatrate da biste adekvatno odgovorili na kriterijume, molimo vas da izraz spremnosti, uz kraću biografiju, uputite šefu kabineta rektora, Dijani Jovanovic, na mail dijana@ac.me do 4.juna 2014.godine, ili u papirnoj formi arhivi Rektorata Univerziteta Crne Gore.       

Guide for Confucius Institute Deans 

 ... detaljnije

Konkurs za pozicije u okviru Pripremne komisije Ugovora za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih proba

Posredstvom Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, prosledjujemo vam informaciju o konkursima za pozicije u okviru Pripremne komisije Ugovora za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih proba (CTBTO).

Konkurs je objavljen za sledeća radna mjesta:

1.       Inženjer seizmologije (P-3), Odjeljenje za Medjunarodni sistem za monitoring;

2.       Direktor (D-1), Odjeljenje za Medjunarodni sistem za monitoring;

3.       Seizmološki službenik (P-3), Odjeljenje Medjunarodnog centra za podatke;

4.       Vodeći analitičar talasnih oblika (P-4), Odjeljenje Medjunarodnog centra za podatke;

5.       Službenik u jedinici za obuku (P-3), Odjeljenje Medjunarodnog centra za podatke.

Detaljnije informacije o o uslovima za prijavu, rokovima, zadacima i odgovornostima možete pogledati ovdje.

Prijava se vrši elektronskim putem, posredstvom sajta https://jobs.ctbto.org/ERecruitmentPublicWeb/intro.do

 ... detaljnije

Konkurs za Mevlana program razmjene za Tursku

Na osnovu Protokola potpisanog  u okviru Mevlana programa razmjene (Mevlana Exchange Programme) izmedju Univerziteta Crne Gore i Middle East Technical University (http://www.metu.edu.tr/)  iz Turske  objavljujemo Konkurs za razmjenu za studente i nastavnog osoblja za akademsku 2014/15. godinu.Pravo na prijavu imaju studenti i akademsko osoblje Univerziteta Crne Gore.

 Za prijavu je potrebno dostaviti sledeće:

 Za studente: ime i prezime, maticni fakultet i usmjerenje, stepen studija, godina upisa, dužina razmjene za koju je kandidat zainteresovan (jedan semestar-fall ili spring, ili puna studijska godina):

 Za nastavnike: ime i prezime, zvanje, maticni fakultet, stepen studija na kojem izvodi nastavu, fakultet-program-smjer za koji je kandidat zainteresovan na partnerskom Univerzitetu-METU (naznačiti prve tri reference). Nastavno osoblje ima pravo da boravi na partnerskoj instituciji najmanje 1 sedmicu a najviše 3 mjeseca.

Prijave nastavnika će biti proslijedjene relevantnim akademskim jedinicama na dalje razmatranje i dalju komunikaciju. Detalji kao što su datumi i trajanje akademskih posjeta će biti dogovoreni u direktnoj komunikaciji izmedju kandidata i saradnika na METU.    

Krajnji rok za prijavu je 28. mart. Prijave slati na mejl dijana@ac.me  

Seda Okur seokur@metu.edu.tr je kontakt osoba za detaljnije informacije u vezi sa realizacijom mobilnosti na Middle East Technical University.

Više informacija o samom MEVLANA programu razmjene možete pogledati na link-u http://www.yok.gov.tr/web/mevlana

 

 ... detaljnije

Konkurs za stipendije Sigma

Obavjestavamo vas da je otvoren konkurs za stipendije u okviru Sigma projekta mobilnosti. Konkurs je otvoren za kandidate iz Ciljne grupe 1 (studenti i zaposleni partnerskih univerziteta) i Ciljne grupe 3 (kandidati koji spadaju u vulnerabilne kategorije). Stipendije su dostupne samo za razmjenu, za sve nivoe studije i za sve discipline. Bice dodijeljeno 12 stipendija za cijeli konzorcijum.

 

Krajnji rok za prijavu je 3. februar 2014.

 

Sve dodatne  informacije mogu se naci na sajtu www.sigma.uw.edu.pl.

 

 ... detaljnije

Konkurs za učešće crnogorskih ustanova visokog obrazovanja u projekat „Mobilnost studenata i mladih istraživača, za školsku 2013/14. godinu.

  U okviru programa  Mediteranska kancelarija za mlade, realizuje se pilot projekat „Mobilnost studenata i mladih istraživača“.

 Konkurs za prijavu ustanova visokog obrazovanja za učešće u ovom Programu, za školsku 2013/14. godinu, otvoren je do 31. januara 2013. godine.

 ... detaljnije

Program stipendija njemačke privrede

Program stipendija njemacke privrede 

Program nudi mogucnost prakse u nekoj od kompanija u Njemackoj u periodu od 3 do 6 mjeseci. Rok za prijeavu je 19.novembar 2012.godine.

Detaljnije informacije o uslovima i apliciranju mozete naci u flajeruovdje 

Kontakt osoba:

Ms.Alina Gumpert   gumpert@stipendienprogramm.org

Web site www.stipendienprogramm.org

 ... detaljnije

Robert Bosch stipendije za mlade iz jugoistočne Evrope

 U toku je konkurs za Robert Bosch stipendije za šestomjesečne boravke u Beču, na Institutu za humanističke studije u Beču. Konkurs je otvoren za mlade iz svih zemalja jugoistočne Evrope. 

Konkurs je otvoren do 20. septembra 2012. godine.

Ovdje možete preuzeti brošuru sa opisom programa.

Sve pojedinosti o programu ćete naći na sljedećoj web-adresi: 

http://www.iwm.at/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=93

 ... detaljnije

PhD kursevi na Politehnickom Univerzitetu u Ankoni

 

 

 Univerzitet u Ankoni nudi studentima univerziteta - članica UNIADRION mreže mogućnost prijave na kurseve doktorskih studija, bez plaćanja školarine, iz sledećih oblasti: poljoprivreda, ekonomija, prirodne nauke, tehničke nauke, medicina i hirurgija.

U toku je podnošenje prijava na konkurs, koji traje do 15. septembra (datum prijema dokumenata). 

Početak nastave je u januaru 2013. godine.

Ovdje možete pogledati obavještenje koje smo dobili preko UNIADRION mreže.

Sve pojedinosti o samom konkursu ćete naći na: 

 

http://www.univpm.it/English/Engine/RAServePG.php/P/56021ENG3406/T/Call-for-PhD-courses

 ... detaljnije

Grcka, Atina: Multidisciplinarna ljetnja škola

Ambasada Ambasada Republike Grcke dostavila nam je informaciju o otvorenom konkursu za prijavu učešća u multidisciplinarnoj ljetnjoj školi o uticaju Platonove filozofije na savremene teme značajne za nauku i tehnologiju. Konkurs je otvoren za studente postdiplomskih studija i istraživače. Ljetnja škola se organizuje u okviru projekta «Plato’s Academy- the development of Knowledge and innovative ideas»,  koji realizuje Foundation for Hellenic World u saradnji sa Univerzitetom u Atini i Onassis kulturnim centrom.

 

Rok za prijavu je 30.maj 2012.godine.

Poziv za aplikante možete pogledati ovdje, a aplikacioni formular ovdje.

 ... detaljnije

Objavljen konkurs za individualne FP7 Marija Kiri akcije u 2013. godini

Izvršna agencija za istraživanja Evropske komisije 13. marta je raspisala konkurs za individualne stipendije za FP7 Marija Kiri akcije, za 2013. godinu. Otvoreni su pozivi za 4 vrste stipendija: unutar evropske stipendije, međunarodne stipendije za odlazeće istraživače, međunarodne stipendije za dolazeće istraživače i stipendije za integraciju karijere.

Rok za podnošenje predloga projekata je 16. avgust ove godine.

Ovo je poslednji konkurs za individualne Marija Kiri stipendije u FP7 programu, a očekuje se da će ovaj instrument biti nastavljen i u narednom okvirnom programu EU Horizon 2020. Više informacija možete naći ovdje.

 ... detaljnije

Konkurs za najbolji esej

 Obavještavamo Vas da NVO Juventas, u saradnji sa nevladinim organizacijama Centar za monitoring iz Podgorice i Bonum iz Pljevalja, raspisuje konkurs za najbolje eseje na temu ’’Evropske vrijednosti za mlade’’. Konkurs se raspisuje u okviru projekta ’’Evropske vrijednosti za mlade’’ finansiranom od strane Evropske unije, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Rok za dostavu eseja je do 20. marta 2012.god. i eseje je potrebno poslati na e-mail adresu juventas@t-com.me

Detalje možete naći u tekstu konkursa,

Ovdje možete naći i poster

 ... detaljnije

Postdiplomske studije Southeast European Studies, Grcka


Ambasada Republike Grcke dostavila nam je informaciju o otvorenom pozivu za prijavu na postdiplomski program Southeast European Studies za akademsku 2012/2013 koji organizuje Capodistrian Univerzitet u Atini. Ovaj program je dio projekta „Cooperation of Universities for the promotion of stability, human rights and sustainable peace in Southeastern Europe“. Program se u potpunosti realizuje na engleskom jeziku. Studenti iz Crne Gore mogu se prijaviti na konkurs i oslobodjeni su placanja skolarine, osim ukoliko vec nisu korisnici stipendije iz nekog drugog izvora.

Isticemo preporuku Ambasade da je Capodistrian Univerzitet poznat po visokom kvalitetu studija koje nudi.

Rok za prijavu je 27.april 2012.godine. Vise informacija i uslove konkurisanja mozete pogledati ovdje

 

 

 ... detaljnije

CEI Univerzitet u Budimpešti - stipendije za master i doktorske studije

  Centralnoevropski Univerzitet u Budimpešti dodjeljuje stipendije za magistarske i doktorske studije iz oblasti političkih nauka. 

Departman političkih nauka na Univerzitetu je tokom prethodnih par godina znatno unaprijedio svoje ljudske kapacitete, tako da je trenutno odnos student:profesor 5:1, čime je omogućen bolji profesionalni razvoj svih studenata. Neke od oblasti zastupljenih u studijama su komparativna politika, političke teorije, politička ekonomija, ako i statistička analiza i kvalitativna metodologija, koje su neophodna polazišta svakog uspješnog istraživanja polaznika.

Konkurs je otvoren do 25. januara.

Detalje možete naći na: http://web.ceu.hu/polsci/ odnosno  http://www.ceu.hu/admissions/2012-2013


 ... detaljnije
06/12/2011
EUROWEB program mobilnosti: otvoren prvi konkurs

Otvoren je prvi konkurs u okviru EUROWEB programa mobilnosti u kome je partner iz Crne Gore Univerzitet Mediteran. Šema mobilnosti je identična programima JoinEU-SEE i BASILEUS. Studenti Univerziteta Crne Gore se mogu prijaviti kao ciljna grupa 2, odnosno, u ovom konkursu za master studije.

Sledeće oblasti studija su obuhvaćene programom: 

 • inovacije
 • kompjuterski i elektro inženjering
 • finansijski inženjering
 • nauke u oblasti zaštite životne sredine

Konkurs je otvoren do 31. januara 2012. godine.

Više o projektu i načinu prijave možete naći na sajtu Univerziteta Mediteran odnosno EUROWEB programa 

 ... detaljnije
17/11/2011
British Scholarship Trust: stipendije za akademsku 2012/2013

 U toku je konkurs Fondacije British Scholarship Trust za dodjelu 5 stipendija za studijske boravke u Velikoj Britaniji. Stipendije su namijenjene postdiplomcima, za usavršavanja ili istraživanja, iz svih oblasti. Predviđeni period realizacije odobrenih boravaka je oktobar 2012. - oktobar 2013. godine. Zainteresovani mogu konkurisati za boravak na bilo kojoj od visokoobrazovnih ustanova u zemlji.

Nadležna ustanova u Crnoj Gori je ZAMTES -

 

http://www.zamtes.gov.me/direkcija 

 

Konkurs je otvoren do 12.marta 2012. godine a rezultati će biti objavljeni u maju.

Uslovi za konkurisanje:

 • starost kandidata: kandidati ne smiju biti stariji od 30. godina do 1. oktobra 2012.
 • akadmeski uspjeh
 • odlično poznavanje engleskog jezika 
 • značaj odabrane teme usavršavanja u daljem radu kanmdidata
 • prednost će biti data kandidatima koji do sada nisu učestvovali u ovoj šemi, kao i onima koji su već uspjeli da ostvare kontakt sa univerzitetom/institucijom u Velikoj Britaniji (što, opet, nije presudno za selekciju)

Potrebna dokumenta:

 • prijavni formular (2 primjerka), može se preuzeti u prostorijama ZAMTESA ili naći na sajtu Fondacije: www.britishscholarshiptrust.org
 • kvalitetno prezentovana tema usavršavanja (do jedne stranice A4 formata)
 • ovjerena kopija diplome o završenim osnovnim studijama
 • uvjerenje o znanju engleskog jezika
 • detaljan CV
 • dva pisma preporuke, od profesora/stručnjaka za datu oblast (predaju se u zatvorenoj koverti, a preporučuje se da budu na engleskom jeziku)

Sve detalje možete naći na sajtu ZAMTES-a, ili pozivom na 020 665 415 

 ... detaljnije
15/11/2011
FP7 Marie Curie konkurs: Partnerstva i veze između privrednog i akademskog sektora

Želimo da skrenemo pažnju istraživačkoj zajednici Univerziteta o trenutno aktuelnom FP7 konkursu za Marija Kiri akcije -  Partnerstva i veze između privrednog i akademskog sektora. 

Partnerstva i veze između privrednog i akademskog sektora – IAPP je akcija Marija Kiri koja nastoji da osnaži saradnju između javnih istraživačkih organizacija i privatnih komercijalnih preduzeća, posebno malih i srednjih preduzeća, bazirana na dugoročnim programima saradnje radi povećanja razmjene znanja i uzajamnog razumijevanja i u privrednom i u akademskom sektoru. 

Konkurs je otvoren 19. oktobra ove godine, a trajaće do 19. aprila 2012.

Ovdje možete naći letak koji detaljnije opisuje samu aktivnost i aktuelni konkurs, koji smo dobili od Ministarstva nauke Crne Gore. Za sve dalje pojedinosti i pomoć u prijavi se možete obratiti gospođi Branki Žižić, koja je Nacionalna kontak osoba za ovu oblast, putem e-maila: branka.zizic@mna.gov.me ,odnosno telefonom na 020 405 331

Takođe, informacije potražite i na zvaničnom EU portalu na: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/people

 

 ... detaljnije