PROJEKTI : FP7


ICT-WEB-PROMS

 ICT-WEB-PROMS (www.ict-web-proms.eu) projekat predstavlja akciju podrške, koja je finansirana kroz ICT Call 3 Sedmog okvirnog programa. Projekat je započeo 2009. i trajaće do 2011. godine. 

 ... detaljnije

REGPOT-5-2009 AgriSciMont: projekat Biotehnickog fakulteta

U okviru FP7 poziva REGPOT, namijenjenog zemljama Zapadnog Balkana, Biotehnickom fakultetu je odobren projekat pod nazivom ,,Unapređivanje naučne osnove za održivi razvoj crnogorske poljoprivrede"  - AgriSciMont.

 

Vrijednost projekta je 1,1 milion eura. Realizacija projekta trajaće tri godine, a njen početak predviđen je za sredinu 2010. godine.

 

 ... detaljnije

EURAXESS Montenegro

Projekat EURAXESS MONTENEGRO posvecen je uspostavljanju Nacionalne mreze za mobilnost istrazivaca. EURAXESS  je kljucna inicijativa Evropske komisije za unapredjivanje karijera istrazivaca pokrenuta 2004. godine, s ciljem da se olaksa mobilnost unutar Evropskog istrazivackog prostora, i relizuju ciljevi Lisabonske strategije kreiranja drustva zasnovanog na znanju.

Projekat se finansira iz FP7-People, a traje tri godine. Ugovor sa EC o finansiranju projekta potpisan je 15.decembra 2009. godine

 ... detaljnije